Strøby Idrætscenter, Lendrumvej 3, 4671 Strøby

Cardio træning

Forskning viser, at cardio træning styrker dit hjerte og din kondition.

Cardio træning får hjertet til at pumpe hurtigere, så du både forbrænder mange kalorier og fedt, styrker dine muskler, og forebygger mange forskellige hjerte- og karsygdomme. Jo bedre form du kommer i, des mere sænker du risikoen for hjertesygdomme.

Cardio træning er for mange lig med hård træning. Det kan det også være, hvis målet er vægttab og en lav fedtprocent. Cardio træning kan trænes på mange forskellige niveauer, og det behøver ikke at foregå i et fitnesscenter.

Hvis du kan gå i rask tempo, jogge eller løbe, cykle, danse eller svømme i en halv time eller mere, er det nok til at styrke både dit hjerte og lunger. Det bevirker, at du hurtigt kommer i bedre form. Jo mere ilt kroppen bliver i stand til at udnytte, jo bedre form kommer man i.

Regelmæssig cardiotræning fører også automatisk til vægttab, når det bliver kombineret med en sund kost. Det forhindrer nemlig at overskydende fedt akkumulerer på din krop.

Fordele ved cardio træning:

Cardio træning indbefatter alle fysiske aktiviteter, der involverer de store muskelgrupper i kroppen, får pulsen op, og er kontinuerlig over en længere periode.

Hvor meget cardio træning har du brug for?

Enhver fysisk aktivitet er selvfølgelig bedre end ingen overhovedet. Hvis du vil opnå alle de sundhedsmæssige fordele ved cardio træning, lyder anbefalingerne på min. 30 minutter dagligt de fleste af ugens dage.

Er dit mål et større vægttab, eller at sænke din fedtprocent, lyder anbefalingerne på 1 times cardio træning fem gange om ugen. For vægttab er den bedste metode at kombinere cardio træning med styrketræning.

Hvis du ikke har dyrket regelmæssigt motion, skal du ikke lægge ud med at dyrke cardio træning i en time. Start med 20 minutter, og byg derefter langsomt op, så du undgår overbelastningsskader.

Den bedste form for cardio træning

Den bedste form for cardio træning er meget individuelt, da der findes så mange muligheder. Du vil få størst succes med den form for træning, du selv synes er sjovest. For at opnå de mange forskellige fordele der er ved cardio træning, er det vigtigt at mikse forskellige træningsformer, så du træner forskellige muskler på kroppen. 

Intensiteten af din cardio træning skal være opadgående, efterhånden som du kommer i bedre form. Kroppen vænner sig hurtigt til en bestemt slags træning, så der skal skrues op for intensiteten, så du forsat udfordrer din krop.

En god målestok for træningens intensitet er, om du kan føre en samtale mens du træner. Hvis du kan snakke hele vejen igennem uden problemer, træner du ikke hårdt nok. Hvis du slet ikke er i stand til at snakke en lille smule, træner du med for høj en puls. Anbefalingen lyder på mellem 30-60 minutters cardio træning på mellem 60-80% af din maximum puls.

Bliv medlem af AIK Fitness

1 måned:
175 kr.

Fri træning Fri Group Cycle

3 måneder:
450 kr.

Fri træning
Fri Group Cycle

6 måneder:
850 kr.

Fri træning
Fri Group Cycle

12 måneder:
1.300 kr.

Fri træning
Fri Group Cycle

Klippekort:
250 kr.

10 klip til træning
og Group Cycle